Solceller

Vill du också sänka din elräkning?

Enkel övergång till förnybar energi

Solceller är ett bra alternativ för att producera el på bostadshus. Det har många fördelar jämfört med traditionella energikällor, speciellt i tider som dessa när elpriserna ökar kraftigt. Med solceller kan du minska din elräkning rejält genom att du producerar din egen el med hjälp av solceller och då sparar på elkostnaderna. Det är särskilt fördelaktigt om du bor i ett område med höga elpriser.

Solenergi är förnybar och oberoende av fossilbränsle. Det innebär att du kan producera din egen el utan att bidra negativt till klimatet. På så sätt är solceller inte bara ett bra val för din plånbok utan dessutom ett bra val för miljön.

Jämfört med andra alternativ är solceller också mycket driftsäkra. De har en lång livslängd och behöver minimalt underhåll. Solceller kan vara verksamma i upp till 30 år eller mer, vilket gör dem till ett långsiktigt investeringsalternativ. Efter installationen kan du därför slappna av och behöver inte oroa dig för underhåll eller byte. Vill du ha hjälp att säkerställa kvaliteten på dina solceller kan du alltid kontakta SGIs El & Belysning.

Att installera solceller på ditt hus är inte bara en investering för dig så länge du bor i huset utan dessutom en bra investering den dagen du vill sälja ditt hus. Solceller ökar värdet på din bostad, då många människor är intresserade av hållbara och långsiktiga lösningar vilket kan göra att de är villiga att betala mer för ett hus med solceller.

Hur går en installation av solceller till?
Det finns ett par olika steg att följa när du ska installera solceller på ditt bostadshus. De viktigaste stegen är:

1. Gör en föranmälan/förfrågan till ditt nätbolag, där du undersöker möjligheten att installera solceller på din fastighet.

2. Kolla upp om bygglov eller tillstånd krävs för din tänkta solcellsinstallation.

3. Ta kontakt med en professionell elfirma som SGIs El & Belysning för att få hjälp med projektering och en solenergianalys. Vår solenergianalytiker kan undersöka hur mycket solenergi som träffar din fastighet under olika årstider och baserat på det ge råd om hur många solceller du behöver och var de bör placeras.

4. Vi lämnar offert med förslag på material och installationskostnad.

5. Solcellerna och kringutrustning såsom växelriktare och ev. batteri installeras.

6. Färdiganmälan görs till nätägaren som ansvarar för att byta elmätare och starta igång anläggningen.

7. Registrera ditt solcellsverk. När installationen är klar behöver du registrera ditt solcellsverk hos din elleverantör. Det hjälper till att säkerställa att du får ersättning för den el du producerar.

Det är viktigt att du anlitar en professionell elfirma för att installera solceller på ditt hus. Solceller är elektrisk utrustning och det är olämpligt att hantera dem utan korrekt kunskap, erfarenhet och certifiering. SGIs El & Belysning kan säkerställa att installationen görs på ett säkert och korrekt sätt, kontakta oss för en konsultation.

Vi är inte en av de stora drakarna på solcellsmarknaden och har heller ingen ambition att bli. I en såhär pass ny bransch som solceller ändå får påstås vara, åtminstone för privatsektorn finns många lycksökande installatörer som i mångt och mycket lurar sina kunder. Vi strävar enbart efter att utföra estetiskt tilltalande, korrekta och prisvärda installationer.

Solceller ger många fördelar för bostadshus, inklusive att de är förnybara, driftsäkra, kan minska elräkningen, öka värdet på din bostad och bidra till en mer stabil elproduktion. Vill du installera solceller på ditt hus? Kontakta SGIs El & Belysning idag.

1994

Bolaget startade

100

Projekt per år i snitt

80%

Återkommande kunder per år

56

Samlade års erfarenhet

Elektriker Stockholm

Vi hjälper till med allt från nytt eluttag till totalentreprenad

Skicka en förfrågan online eller kontakta oss!